На Київщині запустили виробництво холодцю з осетра

16 листопада 2021, 20:50
Читать новость на русском

Джерело:

Agro Times

На Київщині розпочали виробництво холодцю з осетра. Продукт орієнтований на внутрішнього споживача.

Новинку запустила компанія Bester. Вона розташована у Київській області. 

Варте уваги Хто і як виготовляє біфштекси для ресторанів McDonald's зі 100% м'яса

Що відомо

Підприємство займається вирощуванням осетрових видів риб. В асортименті виробника – рибна продукція, зокрема чорна та равликова ікра, які постачаються на експорт. Відтепер з'явиться й традиційна українська страва – холодець з осетра, а також пресерви з осетра в олії. 

Пресерви з осетра в олії / Фото Bester

Ми почали експериментувати, адже чимало ріжемо своєї риби й продавали її порізаною. Однак це не дуже вигідно, бо рибу купують оптом за досить низькими цінами,
– розповів директор і співвласник компанії Bester Юрій Яременко.

Для того, щоб розпочати виробництво, фахівці:

  • розробили технічні умови;
  • погодили документ із Держпродспоживслужбою;
  • придбали додаткове обладнання.

Холодець з осетра / Фото iStock

За словами Юрія, ці позиції орієнтовані суто на внутрішній ринок. Річ у тім, що пресерви мають обмежений термін придатності, на відміну від консервів.

"Наші дистриб’ютори в США із задоволенням би купляли їх, але термін реалізації короткий, і вони не бачать в цьому економічного сенсу", – пояснив директор компанії.

Та й на цьому компанія зупинятися не планує. Виробник активно працює над розширенням лінійки рибної продукції.