Масумі Нісіда – голова японської транспортної фірми Nishida Shoun. Йому на думку спала цікава ідея – він запропонував екологічну заміну дизельному паливу – жир від супу рамен.

Це цікаво Незвичні парі та найдивніші ставки, які робили гравці в азартних іграх

Оскільки за утилізацію бульйону у Японії потрібно платити, у 2013 році до Масумі звернувся адміністратор мережі ресторанів з проханням знайти застосування залишкам супу. Тож підприємець вирішив використовувати бульйон для виробництва палива. Він розробив пристрій для відділення жиру від бульйону, який можна розмістити прямо на кухні ресторану.

Спочатку у мене не було ніяких знань в області хімії, і все робилося методом проб і помилок. Але мої розробки побачили світло, коли екологічні проблеми стали серйозною проблемою,
– сказав Масумі Нісіда

В Японії автомобілі почнуть їздити на залишках рамена
В Японії автомобілі почнуть їздити на залишках рамена / Фото KYODO NEWS

Біодизельне паливо для вантажівок на підприємстві Масумі виготовляють змішуючи сало, витягнуте з бульйону, з паливом з харчового масла. На такому паливі вже їздять декілька вантажівок Nishida Shoun, але планується, що до вересня 2021 року заправляти біодизелем будуть всі 170 автівок компанії.

До теми Автори мультфільму "Південний парк" викупили улюблений ресторан Еріка Картмана Casa Bonita