Бігос, ньокі та панкейки: у ліцеї на Волині тестували нове шкільне меню

29 жовтня 2021, 10:30
Читать новость на русском

Джерело:

Суспільне

У ковельському ліцеї №10 школярі тестували оновлене шкільне меню. Дітям готували класичні страви за рецептами шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Окремі страви кухарі навчального закладу готували вперше. Про це розповіла кухарка ліцею Любов Харчук.

Цікаво Звідки в МакДональдз такий смачний кетчуп

Тестування страв

Упродовж експериментального тижня в їдальні ліцею дітям готували класичні страви. Серед них:

  • пасту болоньєзе,
  • фрикадельки з буряком,
  • рис із рибними котлетами,
  • курку з паприкою,
  • шпундру,
  • бігос з гречкою,
  • картопляні ньокі,
  • панкейки,
  • курячі палички,
  • супи.

Після сніданку ліцеїсти початкової школи голосували за вподобані страви смайлами. Ліцеїсти-старшокласники робили це через google-форму,
– розповіла керівниця ліцею Олена Жигаревич.

У такий спосіб визначали, яку страву в майбутньому включати в шкільне меню, бо її вподобали діти, а що готувати не варто, бо школярі не віддали йому перевагу.

Зі слів Олени Жигаревич, найбільше учням смакувала запечена скибками картопля з паприкою та куркою, а найменше – шпундра.


Приготування страв нового шкільного меню / Фото Суспільне

Нове шкільне меню

  • Оновлене харчування впровадять в усіх навчальних закладах з 1 січня 2022 року. Передовсім воно передбачає повне оновлення переліку страв для дітей.
  • Крім того, У новому шкільному меню зменшується кількість цукру, який споживатимуть діти – з 70 грамів на день до 25 грамів. Добовий обсяг солі становитиме не більше як 5 грамів.