Борщ – це віра українців, а тепер про нього знають усі, – Клопотенко
Джерело:
УкрінформУкраїнський шеф-кухар Євген Клопотенко потрапив у рейтинг 50 Next, в який включають професіоналів, що змінюють світову гастрономію. Сам шеф-кухар вважає, що це сталося завдяки його участі в популяризапції українського борщу у світі.
Євген Клопотенко зізнався, що коли дізнався про своє потрапляння в цей список, то кинув телефон і почав плакати. Мовляв, це те заради чого він живе – мрія зробити Україну крутою в кулінарному плані.
Цікаво Хто і як виготовляє біфштекси для ресторанів McDonald's зі 100% м'яса
Борщ – це вірування українців
Шеф-кухар переконаний, що багато в чому потрапляння в цей список є заслугою борщу. Адже йому вдалося зробити інформаційну кампанію, яку до цього, як він сам запевняє, ще ніхто не робив у світі.
А борщ у нас, як вірування – його споживають 98% українців. Те, що нас об'єднує, незважаючи на соціальні статуси, політичні переконання чи релігійну належність,
– заявив Євген Клопотенко.
У цьому питанні кулінар бачить себе таким собі гастрономічним проповідником, який поніс це вірування у світ, і тепер усі знають про український борщ.
Питання борщу
- Ні для кого не секрет, що питання походження борщу є дещо дискусійним у світі. Хоча всі чудово розуміють, що це українська страва, але північний сусід зазіхає на неї, як і на наші території.
- Відтак, виникла гостра потреба популяризації борщу у світі саме як української страви. Поки іноземці не почали сприймати її як "російську".
- Чи не найактивнішу участь у цій популяризації взяв саме Євген Клопотенко. До слова, у рейтинг Next 50 пригадали його боротьбу щодо визнання борщу нематеріальною світовою спадщиною ЮНЕСКО, яка триває досі.