Новітні технології, контроль якості на всіх етапах та увага до кожної дрібниці – пріоритети компанії. Сьогодні ми розповімо, як готують морозиво у ресторанах МакДональдз.
Ексклюзивні молочні суміші за специфікацією МакДональдз виготовляє Білоцерківський молочний комбінат. Тут застосовують найсучасніше обладнання та найкращу сировину, щоб забезпечити відповідність продукції найвищим стандартам якості та безпеки.
У ресторанах використовують два види молочних сумішей:
для МакШейків (2,5%-ної жирності);
для морозива (3,5%-ної жирності).
Важливі численні параметри, такі як: зовнішній вигляд, колір, смак, запах, консистенція, текстура тощо. Профільні спеціалісти у Європейському Центрі Якості МакДональдз (Мюнхен, Германія) перевіряють їх на відповідність стандартам за допомогою "сліпого тестування". Так, українське морозиво – це еталонні якість та смак.
Морозиво ріжок у МакДональдз / Фото МакДональдз
Молочні суміші для ресторанів виготовляють з молока вищого ґатунку, яке постачають перевірені фермерські господарства Київщини та Черкащини. Фермери застосовують найсучасніші технології, мають відповідні умови виробництва та всі документи, що підтверджують якість та безпечність їхньої продукції.
Молоко зберігають у холодильних установках при температурі +3℃, що дає змогу максимально довго зберігати його природний смак і користь. На переробку воно вирушає у спеціальних автомолцистернах. Шлях молока від корови до заводу триває не більше ніж 5 годин. Переробляють сировину протягом доби. Завдяки свіжості сировини та швидкій її переробці забезпечується висока якість готового продукту.
Приймання молока.
Тимчасове резервування.
Сепарування.
Перша пастеризація.
Нормалізація (поєднання компонентів згідно з рецептурою).
Стерилізація.
Фасування.
Маркування.
Тимчасове зберігання на складі (протягом 3 діб) для мікробіологічного дослідження готового продукту.
Відвантаження в МакДональдз.
Виробництво ексклюзивної молочної суміші для морозива МакДональдз / Фото МакДональдз
Спершу молочну суміш заливають до спеціальної комбомашини, що вимішує її до ніжної кремової текстури. Щойно гість зробив замовлення – працівник натискає на кнопку апарата. Проходячи через холодні труби, молочна суміш перетворюється на густе, ніжне морозиво. Цікаво, що ріжок та інші види морозива (МакФлурі, МакСанді) готують з однієї й тієї ж суміші – відрізняються лише наповнювачі. Деякі з них, до речі, також постачає український виробник.
Вам сподобається Як приготувати смачний бургер вдома: рецепт від судді "Мастер Шеф" Тетяни Литвинової
Морозиво в цифрах
Один ресторан МакДональдз продає до 3 тонн морозива на місяць.
Найпопулярніше морозиво – МакФлурі.
Найулюбленіші топінги українців – карамель, шоколад та полуниця.Також компанія регулярно пропонує сезонні наповнювачі для морозива (ягоди, сиропи).
У середньому влітку в Україні продають учетверо більше морозива, ніж узимку. У країнах без різкої зміни сезонів попит на морозиво рівномірний.
Найбільше морозива купують у Києві, Одесі, Харкові та Дніпрі.