Heinz виготовила кетчуп з помідорів, вирощених на "марсіанському" ґрунті
Джерело:
New York PostКомпанія Heinz виростила помідори на ґрунті, який максимально наближений до марсіанського реголіту. З них виготовили кетчуп та відправили його у космос.
Отримані знання фахівці використовуватимуть й надалі. Зокрема, для виконання зобов'язань щодо вирощування екологічно чистих культур.
Цікаво Звідки в МакДональдз такий смачний кетчуп
Як це вдалося
Експеримент провели у теплиці Технологічного інституту Флориди. Вона отримала назву "Червоний дім", адже вона повністю імітувала марсіанські умови. Вчені переконані, що їх методи можуть бути використані для вирощування сільськогосподарських культур на Землі в умовах зміни клімату та деградації ґрунтів.
Кетчуп Marz Edition має ідентичний до традиційного смак та аромат. Ба більше, його перевірили у космосі – на висоті 35,4 кілометра при температурі -34 градуси за Цельсієм. "Знайомий смак дуже важливий для добробуту та морального духу під час довгої космічної місії", – відзначив колишній астронавт NASA Майк Массіміно. Він додав, що гарний соус міг покращити навіть абсолютно несмачну страву.