Чому варто додати яблука до свого раціону: 5 корисних властивостей
З настанням осені наш організм особливо потребує вітамінів та мікроелементів. У цей момент на допомогу приходять сезоні фрукти, зокрема – яблука. Чому важливо споживати цей продукт – читайте у матеріалі.
Яблука є ідеальним поєднанням користі та смаку. Вони безперебійно вирощуються в Україні, відтак це один з найдоступніших складових здорового харчування.
До теми Звідки в МакДональдз такий смачний кетчуп
Чому варто їсти яблука: 5 причин
1. Зміцнюють імунітет
Це відбувається завдяки потужній концентрації вітаміну С. До прикладу, 4 яблука на день задовольняють потребу організму у цьому антиоксиданті. Крім того, яблука – це ефективний інструмент для:
- синтезу колагену;
- підвищення гемоглобіну;
- запобігання авітамінозу;
- профілактики інфекційних захворювань
- протидії запаленням.
2. Покращують розумову активність
Яблука багаті на йод, а цей елемент володіє здатністю підвищувати ефективність діяльності мозку. До того ж, він бере активну участь у синтезі гормонів щитоподібної залози.
3. Знижують холестерин
З цим завданням яблукам допомагає особливий полісахарид – пектин. Саме він чудово прочищає судини та разюче знижує рівень холестерину. Ба більше, для посилення ефекту яблука варто їсти зі шкіркою.
4. Покращують стан шкіри
У яблуках міститься багато вітамінів груп С та В. Вони надають обличчю природного сяйва, а також – ведуть активну борюбу з акне та чорними цятками. Відтак експерти радять регулярно застосовувати маски з тертого яблука та меду.
5. Пришвидшують метаболізм
Яблука – незамінний продукт під час схуднення, адже він заважає вуглеводам перетворюватися на жири. Крім того, вони багаті на клітковину та містять до 50 кілокалорій на 100 грамів. Споживайте яблука щодня – і результат не змусить на себе чекати! Ваш метаболізм нормалізується, а сантиметри на талії танутимуть швидше.
Важливо! Слід пам'ятати, що яблуками не можна зловживати людям, які страждають на виразку шлунку, гастрит й холецистит.