Потрібен час, щоб створити фірмовий хрусткий зовнішній вигляд корейської смаженої курки, але як тільки ви візьметесь за справу – усе піде як по маслу. Особливо з чудовим соусом й ідеальними приправами.

До слова Хто і як виготовляє біфштекси для ресторанів McDonald's зі 100% м'яса

Три поради для приготування

  • Приготуйте домашній соус: для зручності ви можете придбати готові солодкі, солені, пікантні та гострі соуси спеціально для смаженої курки в будь-якому азійському продуктовому магазині, але приготування власного соусу означає вищий рівень специфічності на ваш смак.
  • Подавайте з солоними огірками збоку: це звичайна пара для корейської смаженої курки. Приготуйте власноруч солоні огірки в корейському стилі або наріжте кілька солінь зі свого холодильника.
  • Використовуйте фритюрницю: щоб використовувати менше олії, змастіть шматочки курки приправами та крохмалем і збризніть їх невеликою кількістю кулінарного спрею. Смажте курку на повітрі при температурі 200 градусів за Цельсієм протягом 16 хвилин, перегортаючи й змащуючи більше олії, якщо потрібно. Обсмажте курку до золотистої та хрусткої скоринки, а потім покладіть її в маринад.

Цікаво Як безпечно розморозити м'ясо: 6 способів

Спосіб приготування

  • У великій сковороді на середньому вогні розігрійте кунжутну олію.
  • Підсмажте сушений чилі до аромату, приблизно 1 хвилину. Додайте кетчуп, соєвий соус, коричневий цукор, пасту чилі, оцет і часниковий порошок і перемішайте. Доведіть соус до кипіння і варіть, поки він трохи не загусне, приблизно 5 хвилин.
  • Зніміть соус з вогню. Перекладіть соус у велику миску і відставте в сторону.
  • У великій мисці змішайте сіль, перець та імбир.
  • Помістіть картопляний крохмаль і розпушувач в окрему середню миску і перемішайте.
  • Додайте курку до імбирної суміші і перемішайте, щоб покрити, використовуючи спеції, щоб додати їх у кожен шматочок курки.
  • Працюючи по черзі, занурюйте кожен шматочок приправленої курки в картопляний крохмаль, поплескуючи, поки він не буде добре покритий. Постукайте по курці, щоб видалити надлишок крохмалю.
  • Відкладіть оброблену курку на велику тацю або тарілку.
  • У великій каструлі розігрійте близько 4 склянок олії на середньо-сильному вогні, поки воно не досягне 180 градусів або не почне кипіти. Застеліть дві великі решітки паперовими рушниками.
  • Працюючи порціями додайте курку в розігріту олію та смажте у фритюрі протягом 10 хвилин. Використовуйте павукове ситечко, щоб перемішати шматочки, потім перенесіть курку на першу решітку.
  • Після того як ви обсмажите всю курку, зніміть сковороду з вогню. Дайте курці постояти 10 хвилин.
  • Поверніть олію на вогонь і повторіть процес ще раз, обсмажуючи курку ще 15 хвилин до глибокої золотистої та хрусткої скоринки. Перекладіть курку на другу решітку.
  • Після того, як ви обсмажите всю курку вдруге, додайте шматочки в миску з соусом і перемістіть, щоб покрити м'ясо.
  • Додайте кунжут і ще раз перемішайте курку.
  • Перекладіть курку на тарілку і посипте нарізаною цибулею. Подавайте негайно!