Шеф-кухар наголошує, що гарячий ароматний глінтвейн – відмінний варіант для холодної погоди. Цей напій доповнить будь-який осінній вечір або зігріє вас, коли ви будете відпочивати на природі.

Цікаво Легкі та поживні: що потрібно знати про салати в ресторанах McDonald's

У своєму рецепті глінтвейну Клопотенко пропонує приготувати відразу дві страви – сам глінтвейн і грушу у вині. Груша віддасть глінтвейну смак і аромат, а вино збагатить грушу насиченим виноградним смаком.

Інгредієнти

  • 3 груші (тверді сорти),
  • 1 – 2 пляшки сухого червоного вина,
  • цедра чверті апельсина,
  • 4 зірочки бадьяну,
  • 4 зерна кардамону,
  • 2 – 3 бутони гвоздики,
  • 1 паличка кориці,
  • 90 – 110 грамів цукру.

приготування глінтвейну
Рецепт приготування глінтвейну / Фото Євгена Клопотенка

Рецепт приготування

У каструлю вилийте вино. Якщо взяти кілька пляшок вина, то груші будуть повністю покриті, при цьому кількість цукру можна збільшити. Спецій буде достатньо як в цьому рецепті.

У груш зрізаємо дно й чистимо від шкірки за допомогою економки. Пам'ятайте, що для цього рецепту вам потрібні тверді сорти груш.

Викладайте груші у вино, додайте цукор і спеції, цедру апельсина, доведіть до кипіння на середньому вогні, а потім зменшіть вогонь і варіть протягом 15 – 20 хвилин.

За кілька хвилин до готовності додайте ягоди ожини, після чого дістаньте груші і подайте окремо, а глінтвейн з ягодами розлийте по чашкам, додавши в кожну по частинці апельсина.