Як засолити сьомгу: домашній рецепт

25 грудня 2021, 18:32
Читать новость на русском

Джерело:

Melaniecooks

Бутерброд з маслом і шматочком слабосоленої сьомги завжди буде прекрасним доповненням до сніданку. Також слабосолена сьомга буде чудовою закускою на святковому столі.

Крім того, це буде відмінний напівфабрикат для суші та ролів. Готується солона сьомга швидко.

Цікаво Легкі та поживні: що потрібно знати про салати в ресторанах McDonald's

Інгредієнти:

  • шматочок філе сьомги (приблизно 0,5 кілограма),
  • 2 столові ложки солі,
  • 2 столові ложки цукру.

Спосіб приготування

  1. Сьомгу вимити й обсушити. Тим часом сіль з'єднати з цукром і пересипати цією сумішшю рибу так, щоб вона розподілилася по шматочках рівномірно.
  2. Підготовлену сьомгу укласти в скляний контейнер, накрити кришкою або затягнути харчовою плівкою та поставити в холодильник.
  3. Якщо ви солете філе великим шматком, його слід витримати в холоді 1 добу. Якщо ж шматочки невеликі, для засолу вистачить 12 – 15 годин.
Зверніть увагу! У такий спосіб можна солити не тільки сьомгу, але будь-яку червону рибу, наприклад, форель, горбушу, кету.