Компанія має на меті запустити їх у першому кварталі 2022 року. Спершу продукт з'явиться у закладах громадського харчування в Німеччині, Швейцарії та Австрії.
Варте уваги Із думкою про довкілля: чому й куди з ресторанів McDonald's зникає пластик
Продукт
Перший яєчний продукт Perfeggt на рослинній основі – це рідка альтернатива, що виготовлена з бобів. Суміш є багатою на білок. З неї можна з легкістю приготувати яєчню або омлет.
Рослинні яйця Perfeggt / Фото Perfeggt
"Я дійсно вважаю, що люди заслуговують на кращу їжу. Ми віримо в турботливу систему харчування, яка є доброзичливою до людей, тварин та планети", – говорить співзасновниця компанії Таня Богуміл.
Крім того, на смак рослинні яйця від Perfeggt – максимально наближені до традиційних. Фахівці плідно працювали, аби досягти аналогічного відчуття у роті, аромату та текстури. Це дозволить стимулювати людей обирати новий екопродукт, замість яєць тваринного походження.
Про стартап
Perfeggt – берлінський фудтех-стартап, що спрямований на розвиток альтернативних яєць. Засновники – Бернд Беккер, Гері Лін та Таня Богуміл.
Нещодавно компанія залучила 2,8 мільйона доларів фінансування для стартового запуску та подальшого розширення в Європі у 2022 році. Серед інвесторів – EVIG Group, Stray Dog Capital, E2JDJ, Tet Ventures, Good Seed Ventures, Sustainable Food Ventures та Shio Capital.
Ми вражені швидкістю технологічного прогресу команди у розробці альтернативних білків наступного покоління. Ринок яєць – це величезні можливості, і це лише початок,
– переконана Стефані Дорсі, партнер-засновник E2JDJ.
Залучені кошти спрямують на масштабування команди. Наразі компанія наймає вчених-дієтологів та фахівців з маркетингу.
На ринку вже є аналогічні виробники, наприклад: Simply Eggless і Just Eat. Однак засновники Perfeggt переконані, що цього недостатньо. Річ у тому, що в усьому світі щорічно виробляється понад 1,3 трильйона яєць. Тому світовій спільноті є над чим працювати.