Українці, які виробляють крафтову молочну продукцію, відмовилися від пластику
Джерело:
УкрінформМешканці села Забріддя, що на Житомирщині, займаються виробництвом крафтової молочної продукції. Вони вирішили відмовитися від пластикової тари на користь скляної. Головна мета – захист навколишнього середовища.
Команда прагне використовувати лише екологічний посуд для своєї продукції. Це чималий внесок у порятунок планети.
Варте уваги Коли вдома ціла гора масок: як правильно утилізувати медичні відходи
Таке просте рішення, як багаторазова тара, на 60% зменшує завантаження сміттєзвалищ пластиком,
– зазначила представниця виробництва Надія Миколаєнко.
Що відомо
Відтак, більшість продуктів виробник поставляє у скляних контейнерах. Згодом покупці повертають їх виробнику, після чого тару миють безфосфатними засобами та стерилізують.
Ряжанка у склі / Фото Надії Миколаєнко
У склі постачають:
- термостатну ряжанку;
- натуральний фітнес-йогурт (класичний та чорничний), який зберігається коротший проміжок часу, аніж магазинний.
Йогурт у склі / Фото Надії Миколаєнко
Виняток становить лише масло, яке зберігається у багаторазовому пластику. Команда також пропонує покупцям сир, копчений на вишневих гілочках. Таку продукцію загортають у багаторазові пакети, а зверху – у папір.