У своїй ініціативі науковець відзначає скорочення споживання м'яса в Об'єднаному Королівстві. За статистикою, в останні 10 років споживання м'яса в Британії скоротилося на 17%.

Цікаво Звідки в МакДональдз такий смачний кетчуп

Причини ініціативи

Попри спірність теми, науковець наполягає, що з наукової точки зору, високий рівень споживання м'яса є надзвичайно шкідливим як для людей, так і для навколишнього середовища.

Те, що можна вважати хорошою новиною, насправді слід сприймати як заклик до рішучої політики, яка пріоритетно ставить здоров'я британських громадян і планети,
– наполягає Марк Спрінгман.

Фахівець нагадав, що у Великій Британії десятки тисяч смертей від серцево-судинних захворювань і раку, які можна було попередити, були пов'язані зі споживанням червоного і переробленого м'яса.

"Втім, незважаючи на цю надзвичайну ситуацію в галузі громадського здоров'я та навколишнього середовища, політики, схоже, не бажають робити серйозні кроки, які допомогли б створити більш здорову й стійку продовольчу систему", – резюмував науковець.