МакДональдз постійно працює над тим, щоб локальних інгредієнтів в меню його ресторанів ставало дедалі більше.

До слова Найбільший в Україні: у Луцьку відкрився перший ресторан McDonald's

МакДональдз та українські постачальники

Щоб із року в рік отримувати прихильність українців, компанія пильнує за якістю продукції та дотриманням стандартів у кожному своєму ресторані.

За активною співпрацею МакДональдз із місцевими постачальниками стоїть, зокрема, соціальний мотив: маючи партнером такого гіганта, українські виробники з більшою впевненістю дивляться в майбутнє.

Утім, співпраця з МакДональдз для українських виробників – це не лише регулярні замовлення, а отже, і доходи, а й високі вимоги до якості продукції. І всім цим вимогам партнери повинні відповідати. Одним з таких партнерів є компанія "Чумак".

Всебічна допомога фермерам у збільшенні врожайності є частиною стратегії компанії. Відтак, її представники регулярно приїжджають до постачальників із перевірками, аудитом і контролюють безпеку сировини.

виробництво
Виробництво соусів для ресторанів МакДональдз / Фото "Чумак"

Цікаво У McDonald's з'являться вегетаріанські бургери: коли очікувати

Як співпрацюють МакДональдз і "Чумак"

У 1997 році МакДональдз звернувся до українських виробників, шукаючи постачальників для своїх ресторанів. Для того, щоб стати партнером МакДональдз, необхідно було пройти аудит щодо якості продукції, який проводила третя, незалежна сторона.

Таку перевірку проводили в Європейській лабораторії контролю якості харчових продуктів у Мюнхені, а компанії, що були потенційними парнерами, мали відповідати вимогам МакДональдз. Однією з таких компаній став "Чумак", який почав постачати в ресторани мариновані огірки.

Виробництво соусів для МакДональдз: дивіться фото

У 2001 році мюнхенська лабораторія затвердила для поставок ще й кетчуп – для його виробництва навіть побудували окремий цех. Відтоді продуктова лінія лише розширюється.

Крім огірків та кетчупу, "Чумак" постачає для ресторанів МакДональдз порційні соуси, а також упаковки соусів для кухні та соуси для сезонних новинок, наприклад, американських бургерів.

Сьогодні кетчуп з півдня України додають до гамбургерів, Дабл Чизбургера та Роял Чизбургера. Також постачальник готує соуси для Біг Тейсті та українських бургерів – із часником та хріном.

Макдональдз
МакДональдз використовує кетчуп переважно в бургерах / Фото МакДональдз

Зверніть увагу McDonald's відкриє в Україні ресторани в новому несподіваному форматі

Найважливіше – смак та якість

Для МакДональдз найважливіше, щоб їжа в ресторанах завжди була якісною, безпечною та смачною.

Нам і нашим клієнтам не однаково, які інгредієнти ми використовуємо для приготування страв. Працюючи з найкращими локальними партнерами, ми впевнені в якості їжі, яку пропонуємо,
– наголошує керівник відділу з організації постачання "МакДональдз Україна" Олег Атанов.

Кетчуп для бургера має бути правильної консистенції, не рідким, із вираженим помідорним смаком. На це впливає багато чинників, навіть температура соусу. І всі вони жорстко контролюються.

Що цікаво, на переконання технологів компанії, соусу має бути достатня кількість саме посередині, а не збоку булочки. Тож працівників навчають правильно додавати соус.

Щороку смак продукції перевіряють у мюнхенській лабораторії: огірки оцінюють на відповідність вимогам специфікації раз на рік, кетчуп – двічі.

Також двічі на рік відділ якості МакДональдз разом з "Чумак" спільно організовують перевірку всього асортименту в ресторанах.

Макдональдз
Бігмак / Фото МакДональдз