Як зберігати шампанське: 3 поради для відкритої пляшки

31 грудня 2021, 17:45
Читать новость на русском

Джерело:

MasterClass

Напередодні новорічно-різдвяних свят ми всі закупилися смаколиками й, звичайно ж, шампанським. Втім, дехто міг навіть трохи перебрати, тому недопите шампанське залишилося відкритим.

Якщо закрите шампанське може простояти до 5 років, то з відкритим дещо складніше. Втім, і термін його життя можна також продовжити.

Цікаво Фірмова рецептура: секрети виробництва морозива у МакДональдз

Як зберігати закрите шампанське

  • Уникайте прямих сонячних променів – більшість пляшок шампанського мають темне скло, оскільки вплив світла викликає коливання температури, що впливає на смак і загальну якість шампанського. Зберігайте шампанське в прохолодному темному місці, наприклад, у винному погребі чи іншому місці для зберігання вина для тривалого зберігання.
  • Підтримуйте прохолодну температуру – оптимальними умовами зберігання шампанського є підземний гараж, сухий підвал або кімната з контрольованою температурою, де ви можете охолодити шампанське. Ця консистенція важлива для дозрівання марочного шампанського і для невинтажного шампанського. Видаліть будь-які джерела тепла, оскільки вони змінять якість пляшки шампанського. Уникайте опалювальних вентиляційних отворів, вікон та інших теплих місць.
  • Зберігайте пляшки вертикально або на боках – ви можете зберігати пляшки шампанського в будь-якій з цих конфігурацій. Бульбашки створюють вологе середовище, яке природним чином запобігає висиханню пробок.

Як бути з відкритим шампанським

  • Змініть пробку – повернути оригінальну пробку від шампанського в пляшку практично неможливо. Замість цього використовуйте герметичний корок або пробку для шампанського для короткочасного зберігання. Герметичні пробки запобігають окисленню.
  • Тримайте шампанське холодним – ідеальним місцем для зберігання відкритої пляшки шампанського є відро з льодом, але це стосується лише тих випадків, коли ви активно насолоджуєтеся шампанським або подаєте його. Після повторного закривання шампанського підтримуйте його постійну температуру від 7 до 18 градусів. Це зберігає шипучі та бульбашкові характеристики шампанського. Уникайте зберігання шампанського при кімнатній температурі.
  • Зберігайте шампанське вертикально або на боці – ви можете зберігати відкриту пляшку шампанського правою стороною догори або збоку на винній полиці, не турбуючись про те, що положення вплине на смак.
Актуально перед святами! Ми раніше розповідали, як правильно ходити за покупками, аби не купувати зайвого.